Nuffnangs

Thursday, June 7, 2012

FIFA Ranking Jun 2012

Salam Jumaat semua,

pergh berderau darah aku bila tgk ranking FIFA yg terbaru. Malaysia ditangga 156, itu x pe lagi. Filipina dah pun memintas ditangga yang 149. Mana taknya mereka naik begitu banyak, kan haritu mrk berjaya draw dgn kita. Bukan sekali der, dah 2 kali dlm tahun ni. 

Team kita ni kekurangan match yang bertaraf "A" sbb tu utk dapat mata yang banyak agak sukar. X habis2 lawan dgn team yg ranking rendah daripada kita. Sblm ni lwn dgn Sri Lanka yg sekarang ni ranking mrk di tangga 184. Menang besar mcm mana pun still point x banyak dowh!!!!

Malas nak citer banyak, mlm ni jam 730 kat Stadium Jalan Besar, Singapura, kita akan lawan Singapore, ranking mrk pun byk jatuh gak. Skrg ni di tangga 157, berjiran rupanya hahaha...ni baru kelas "A" punya game. Nak tau kelemahan dan kekuatan masing2. Kalo menang, point mmg agak banyak, tp kalo kalah pun teruk gak. Kita doakan jelah kejayaan pasukan kita.

FIFA World Ranking June 2012

Tuesday, June 5, 2012

Malaysia vs Singapore

Jumaat ni jam 7.30 malam di Stadium Jalan Besar, Singapura.

 
 vs






 Kali ni bukan LIONSXII ok tp skuad senior mrk. Ada yakin ka? Melihatkan kpd prestasi semasa skuad negara lebih2 lagi ketika menentang Filipina haritu, keyakinan ada kureng sikit tp sbg rakyat Malaysia yang cintakan negara ini, kenalah ada keyakinan. Baru boleh berjaya...Bangun...Bangun...Bangun harimau bangun!

Harimau Malaya bukan binatang jinak ok....ok5x, jinak mcm mana pun pasti makan daging punya. Walaupun hanya sesi friendly jer, tp jgn bagi muka sgt Singapore nih...jiran x jiran...kasik hantam boleh! Sorry yer warga Singapore, saja nak api-apikan korang. Walaupun duk kat seberang tambak jer...huhu!

Rasanya ada live kat channel Astro Arena 801 start pukul 7.30 malam.

So korang saksikan le sendiri...Bangun...Bangun...Bangun harimau bangun!!!!!

Monday, June 4, 2012

Blogwalking

Salam semua...

Baru jap tadi  aku pegi blogwalking satu blog ni. Nama dia Gadis Kampung (GK)...entri dia menyarankan agar x perlu suruh orang singgah blog kita dan x perlu suruh orang komen kat situ sbb dia kata kalo orang nak datang atau komen, x perlu dipaksa-paksa...hahaha ok gak kan advise dai tu. Anyway tq GK sbb bagi motivational advise ptg2 ni.

Actually aku rasa betul2 demotivated harini. X tau kenapa. Mmg badan aku terasa penat sangat. Maklumle baru je sampai dr Putrajaya pagi tadi terus  ke Court. Lepas tu terus masuk ofis. Terasa mengantuk teramat sangat. Badan pun rasa sakit2 nih...ada x yg nak tolong urutkan malam ni.

Betul kata GK (bukan kata cicak k), nak suruh org komen ke, hapa ke, x payah paksa2. Yg datang mestilah dengan hati yang ikhlas barulah berkat. Yang sebenarnya semuanya berpunca dari kita sendiri gak. Malas nak post entry baru, lepas tu malas gak nak blogwalking, mana nak dapat ramai pembaca. Betul x? Oleh itu rajin2lah berjalan jgn berlari nnti jatuh, lepas tu jadilah followers, barulah org akan follow kita juga.

So kepada semua, jgnlah bersedih, jgnlah berduka, keringkanlah  air matamu...chewah...ada rezeki ramai yg akan jenguk blog korunk nnti...Harap2 aku pun x lah rasa down sgt hari ni...amin.


MEE BANDUNG BATU PAHAT KUAH KACANG

REMPAH SEGERA MEE BANDUNG

Bloggers Mengomel!!

QIBLAH DAN SHOLAT TIME ZONE