Nuffnangs

Tuesday, April 5, 2011

Astro B.yond

Assalam semua,

Petang semalam memang buat aku hangin satu badan...kenapa? Kali ni dah masuk kali kedua Astro B.yond aku buat hal (dalam masa sebulan, bil pertama pun belum dapat)..."Service is currently not available". Memangle pada awalnya hujan, aku fikirkan sekejap jer takde service. Bila hujan dah berhenti dan cuaca agak baik selepas 3 jam, servicenya masih seperti itu. Aku tak tau apa yang jadi. So, aku call lah Astro service centre dan mereka dah beritahu apa yang patut aku buat tapi setelah lebih kurang 10 minit duit aku terbang sbb call mereka, keadaan masih tidak berubah. Cih, memang buang tenaga dan kos jer. Apa yang mereka boleh buat ialah ambil laporan dan laporkan  kepada service area untuk hantar technician...dalam masa 48 jam. So, dalam masa 48 jam tu aku dan famili melangok jelah depan tv, ada B.yond pun x guna macam ni. Haprak betul lah.


Ini lagi satu masalah  dia, pihak Astro kata tindakan akan diambil dalam masa 48 jam. Tapi, masa kali pertama aku kena haritu, dah dekat 72 jam, baru technician call untuk buat appointment. Apa punya service ni. Tak efesien langsung. Kita ni dah le merupakan "loyal" customer, patutnya mereka le yang ambil tindakan sekiranya tiada progress dalam masa 48 jam. Apa yang jadi adalah, aku yang kena call mereka berkali-kali, sampai darah dah naik atas kepala, barulah terhegeh-hegeh. Kalau macam ni, baik aku stick dengan Astro biasa, lagi bagus. Tak payah HD, tak pernah pun ada masalah teknikal macam ni. Betul2 geram dan naik rentung aku kali ni.

So, pihak Astro, apa yang anda ingin katakan di sini. Cer bagi penjelasan sikit kenapa boleh jadi macam ni. Kawan2 yang lain ada tak masalah seperti ini. Cer le kongsi, mana tau boleh tolong aku.

1 comment:

  1. hmm...ntah la , masalah sama.masuk hari ni dah 24 jam dok torai camner nak hilangkan "service currently not available" hampeh! bukan x mo [ggil technican astro, dr awal tahun sampai la ni, masuk 4 kali rm50 terbang...ni baru bln 6, belum sampai akhir tahun...geram betul...bill berjalan , ujung bulan nak kene bayor..walhal siaran ni masih x dapat...tension betol! apa harus kami lakukan...

    ReplyDelete

Dear Frens...Leave your comment here...Really Appreciate it!

MEE BANDUNG BATU PAHAT KUAH KACANG

REMPAH SEGERA MEE BANDUNG

Bloggers Mengomel!!

QIBLAH DAN SHOLAT TIME ZONE