Nuffnangs

Friday, June 18, 2010

Jalan-jalan ke Melaka....

salam semua... Awal pg lagi aku dah bangun, walaupun mata kata nak tifur...nak tidur lagi...sbb tgk bola awal pg tadi...dah le geram blm habis...Les Blues bungkuih daa...adoyaiiii! Anyway, bukan itu yg aku nak cerita...tp kali ni entri adalah pasal aku ke negeri Melaka hari ni...korang boleh tgk foto yg berlambak kat bwh...malas nak cerita banyak...
Jam menunjukkan pkl 8.30 pg...jalan clear,,,, baru lepas Yong Peng Selatan
Pkl 9.45 pg...Sampai Jasin Merlimau jalan masih clear...cuaca agak mendung. Budak2 dah mula mengganas dlm kereta...tgklah aksi Alya nih...dia dah boringlah ni.....My dear tgh memproses taik mata kat belakang tu....hehehe Sampai kat destinasi pertama kami...tmpt yg paling common utk dilawati di Melaka...mana lagi kalo bukan Zoo Melaka...sampai dlm pkl 10.20 pg...Dani menunjukkan 4 jari tanda kegembiraan sampai di sini...hahaha Macaw atau burung kakak tua...penyambut tetamu di sini.... Brown iguana...aku x pasti mcmana mamat ni ble terlepas ke sebelah sangkar dia...sbb member dia masih ada dlm sangkar tu... Taman Mini Safari...org kata mlm2 best...siang2 ni dah le panas...binatang pun x nampak...kecuali gerombolan cik Kiah ni jer yg ada.... Mcm kenal jer Mamat nih...? Eh ni akulah dgn Dani...korang nak tau...ni le first time aku naik kuda...mmg x stabil kuda tu...tp ni bukan pony horse k...ni kuda baka ori dr USA, besar dan tinggi beb...yg biasa puak Apache guna tu...! Pak Belang...mengaum..hari mau apa? Jonker Street....... Gerai Cendol Jam Besar dpn Jonker walk...... Jonker walk.... Beca2 yg sudah dihias dgn pelbagai aksesori....mengancam beb! Lepas check in hotel..aku telah berjaya melelapkan mata dlm 10 min...dlm, pukul 220pm mcm tu, kami telah bertolak ke Jonker Walk...mulanya nak pg lunch dulu...tp pusing punya pusing Jonker Street...satu kedai makan melayu pun tak de...menahan jelah jawabnya....sengsara beb! Utk melepaskan kelaparan tu...kami sempat pekena cendol kat depan Jonker Walk... Muzium Kapal......ni bukan Flor De la Mar ker? Hang Tuah dah jadi batu rupanya Lepas makan malam awal kat tp Jonker Walk....maka berakhirlah journey kami pada hari ini...kami menuju ke tepi laut di mana dptlah kami lihat sunset...ingat nak naik Eye on Melaka yg terletak bersebelahan je dgn kawasan ni...tp x buka pulak hari ni...hampeh! Anyway hari kedua belum ada plan nak wat apa...so nntikan entri aku esok k....

3 comments:

  1. seronoknye dia jalan2 ngn family....

    ReplyDelete
  2. Eye on Melaka memang sudah tidak buka buat sementara waktu.

    Cubalah naik menara taming sari di Bandar Hilir dan singgah di Pantai Puteri.

    Selamat datang ke Melaka !:)

    ReplyDelete
  3. tq si tedi and cik panadol...actually ni plan last minit je...anyway melaka mmg best

    ReplyDelete

Dear Frens...Leave your comment here...Really Appreciate it!

MEE BANDUNG BATU PAHAT KUAH KACANG

REMPAH SEGERA MEE BANDUNG

Bloggers Mengomel!!

QIBLAH DAN SHOLAT TIME ZONE