Nuffnangs

Thursday, June 24, 2010

DITIPU DI FACEBOOK...



Salam semua...




Aku x faham le kan...kadang2 tu kita fikir tempat tu selamat tapi akhirnya tempat tu menjadi tempat paling bahaya...mcm kata pepatah le, air yg tenang jgn disangka tiada buaya...lebih2 lagi buaya darat...(tp ini utk lelaki)...yg aku nak citer ni perempuan...mcm pisau cukur le gamaknya!




Tak malu...dah le muka x cantik...badan gemok gedempol...perangai lak tu mcm setan! At least kalo muka jer x cantik tak per...hati murni, luhur, bersih...kata org kalo hati dia bersih...serinya terus ke muka.



Apa yg aku nak cakap kat sini ialah ttg penipuan di dalam facebook...oleh seorang wanita yg hanya dikenali sebagai Sai Sailani...ingatkan cantik, mcm model (tgk kat foto profile dia le)...rupa-rupanya mcm yg aku cakap kat atas tadi. 2 org mamat yg perasan baik ni pulak cepat sgt terpedaya dgn tipu helah pompuan ni sampaikan sanggup berhabis ribu riban...Mmg niat mereka baik utk menolong org...spt yg dicatatkan, mrk telah memasukkan wang ke akaun pompuan utk membantu masalah keluarga pompuan ni yg susah. 
 
Korang x pernah jumpa dgn dia...terus percaya apahal...dah syok sgt ker...desperate sgt ker?Hish...hish...hish kan dah terkena...baik korang sedekahkan kat masjid ker, badan kebajikan ker lg berfaedah...apa nak buat, nasi dah jadi bubur.



Yg bestnya...lelaki2 malang ni apabila tau jer kena tipu terus pg cari dan bernasib baik dpt jumpa...yg disangka cantik menggiurkan rupanya pompuan hodoh yg gemok....(maaf kepada yg berbadan agak besar...bukan nak cakap pasal korang...tp pompuan putarbelit ni je)...dah tipu...pompuan ni menipu lagi...katanya nak settle cara baik dan nak pulangkan semua duit yg dia dah ambil...at the end of the day...habuk pun tarak!



So skrg nih...pada pendapat aku...kpd 2 org mamat ni, korang jgn tunggu lagi...dah buat laporan polis...jumpa peguam...buat tuntutan...sbb bukti dah jelas...duit telah dimasukkan ke akaun pompuan ni...dokumen semua ada...nama dan alamat pun dah tau....hntr notis tuntutan kat dia minta pulangkan balik duit tu...siap boleh tuntut interest dan kos lagi...



Kepada yg belum terkena....berhati-hati ketika berkenalan dalam laman sosial (tak kiralah apa sekalipun)...kalo nak tolong sekalipun...selidik dulu latar belakang dia...karang dah terkena kan dah susah...buang masa, kos dan tenaga jer....



Wassalam...








2 comments:

  1. lelaki pisau cukur pun ade..tak pernah jumpa tapi dah berani minta duit, minta nak belikan barang yang mahal..ape nak jadi manusia skg

    ReplyDelete
    Replies
    1. setuju sgt...mmg di zaman ini x kira lelaki atau perempuan asalkan ttg duit ada je putar belitnya...nauzubillah

      Delete

Dear Frens...Leave your comment here...Really Appreciate it!

MEE BANDUNG BATU PAHAT KUAH KACANG

REMPAH SEGERA MEE BANDUNG

Bloggers Mengomel!!

QIBLAH DAN SHOLAT TIME ZONE