Nuffnangs

Sunday, August 1, 2010

Guitar effect for your laptop...Digital effects lebih senang digunakan!

Salam semua...

Lama dah rasanya x poskan n3 kat sini...ntah rasa malas semacam. Tapi malam ni aku telah menguatkan semangat untuk menulis...hehehe menulis u....

Beberapa hari lepas semasa aku sedang melayari youtube...aku ada tgk satu video ttg mamat ni yang mmg suka upload video dia...mcm2 lagu yang dia upload...tapi aku mmg suspek ler dgn dia...dia mmg terer main gitar...wa cakap lu!



Tapi bukan itu yang aku nak bicarakan kat sini...aku cuma teramaze dengan sound gitar dia yang pada mulanya aku agak dia telah menggunakan effect dan distortion yang gempak tapi rupa-rupanya dia telah menggunakan direct plugin ke laptop. Aku cuba ler cari2 dalam web apa2 software yang mungkin digunakan ttg cara2 bagaiamana nak buat direct plugin ke laptop....yang memusykilkan aku samada perlu tak ada software seperti amp utk laptop atau apa2 software lain untuk mewujudkan bunyi yang gempak apabila gitar diplugin terus ke laptop.

Rupanya x perlu software yang berbagai, cukuplah kalo ada yang free download dr web tapi yang paling penting ialah korang mesti ada digital effect mcm brader Amirul gunakan spt video klip yang aku pinjam kat atas tu...brader Amirul ni kira promosi ko le...anyway tq!

Nilah yang aku cakap...kena add software digital effects kat laptop korang...mmg best bro!

Korang cuba download kat sini....guitar fx for your laptop and PC...

3 comments:

  1. dia mmg terer men gitar!! my fren 2....heheh...nt sy gtau dia u wat promosi utk dia kt cni!...hehehe..nyway gdluck k!...

    ReplyDelete
  2. ala, xreti main gitar. so how? :(

    ReplyDelete
  3. Aidi...dimana ada kemahuan disitu ada jalan k. Kenalah belajar. InsyaAllah lama2 ok le.

    ReplyDelete

Dear Frens...Leave your comment here...Really Appreciate it!

MEE BANDUNG BATU PAHAT KUAH KACANG

REMPAH SEGERA MEE BANDUNG

Bloggers Mengomel!!

QIBLAH DAN SHOLAT TIME ZONE