Nuffnangs

Friday, July 9, 2010

Kegilaan Terhadap Filem Twillight

Dari citer pertama Twilight, kepada yang kedua New Moon dan yang terbaru Eclipse...kegilaan terhadap citer Twillight ni mmg mengagumkan aku...yang mana aku sendiri pun telah merasa kegilaannya setelah aku menonton citer nya yang pertama....dan aku dapat tau yang citer seterusnya...The Twilight Saga Breaking Dawn akan ditayangkan pada bulan Nov 2011...walaupun citernya yang terbaru pun baru jer release kat Malaysia ni...

Pada aku...ni bukan setakat kegilaan terhadap citernya tapi kegilaan terhadap para pelakonnya terutamanya Robert Pattinson, Kristen Stewart dan "six pack" Taylor Lautner...mmg aku sendiri pun terasa akan keadaan itu dan inilah yang membuatkan aku juga x sabar utk menonton "Eclipse" (wat masa ni belum ada kesempatan utk menontonnya walapun dah release 8 Julai 2010 yang lepas.


Apa yang ada pada filem2 Twilight ni? Aku pasti korang akan cakap, jalan citernya yang menarik, para pelakonnya yang "hot", Vampire yang romantis, Werewolf yang terlalu baik dan sebagainya...tapi apa sebenarnya yang menjadi daya penarik filem ini? Pertembungan Vampire baik dan jahat berjaya menjadikan filem ini lebih terserlah, begitu juga pertembungan antara Vampire dan Werewolf yang seakan-akan benar2 berlaku di dunia ini yang jelas menunjukkan daya imaginasi tinggi pencipta cerita ini Stephenie Meyer yang pada mulanya sudah ditolak oleh 14 agen penerbitan.

Yang jelas, filem umpama satau kejutan budaya pada semua sbb selama ini kita tau bahawa vampire dan werewolf adalah semuanya jahat, namun persepsi terhadap keduanya ternyata berubah setelah anda menonton filem ini....

5 comments:

  1. ada cerita lagi best dari Twilight, vampire vs werewolf jugaklah. sebijik!

    tengok sini;

    http://keretapitutttutt.blogspot.com/2010/07/vampires-suck-spoof-twilight-glee-best.html

    heheheh.

    ReplyDelete
  2. hehehe...mmg spoof le...mcm scary movie jer

    ReplyDelete
  3. ala.. x tgk lg cita ni..
    huhuhu

    ReplyDelete
  4. tak dan nak lihat film banyak2...
    hee..

    ReplyDelete
  5. Miss Kira, Lana Bulu...aku ble bg 8/10 bagi filem Twilight ni...korang kalo dah tgk yg first, mesti nak tgk filem yg terbaru...huhu

    ReplyDelete

Dear Frens...Leave your comment here...Really Appreciate it!

MEE BANDUNG BATU PAHAT KUAH KACANG

REMPAH SEGERA MEE BANDUNG

Bloggers Mengomel!!

QIBLAH DAN SHOLAT TIME ZONE