Nuffnangs

Friday, June 4, 2010

France -vs- China (0-1)

Salam, Tgh malam tadi...aku tertonton perlawanan friendly yg agak menarik gak kalo dilihat dr pasukan yg bertanding...France vs China...aku mulanya mengandaikan yg perlawanan ni x kan jadik masalah bg France...tp yg berlaku adalah sebaliknya. Kapten armband aku tgk dipakai oleh Patrice Evra, pemain yg aku sgt kagum dlm pasukan Man U. Permainan aku tgk mmgle dikuasai sepenuhnya oleh France tp ntah knp barisan depannya mmg agak tumpul...(lupa nak asah agaknya). Dgn Anelka, Govou, Ribery dibahagian depan dibantu oleh Toulalan ditengah...mmg jelas sukar untuk dijelaskan knp mereka gagal menembusi benteng ampuh China. First half, seri 0-0. Begitu juga separuh masa kedua, hampir keseluruhan perlawanan dikuasai oleh France, lbh lagi selepas Henry dimasukkan. Namun apa yg berlaku, China mendapat free kick pada jarak lebih kurang 25 meter. Sepakan padu yg mengelirukan pemain midfield China (nama aku x ingat), telah menerjah jaring France...pergh sgt menarik tendangan dia. France yg merasa tertekan dgn jaringan tu telah melancarkan serangan bertubi-tubi namun sehingga wisel penamat mrk masih gagal menemui jaring China...memang amat memalukan. Aku mmg sgt meminati pemain2 dlm pasukan ni tp nampaknya mereka masih belum konsisten diperingkat antarabangsa walaupun rata-rata pemain2 mereka bermain utk team2 tersohor dunia. Apa nak buat...harap2 mereka dpt meningkatkan permainan mereka ketika World Cup nnti. Jumpa lagi.

4 comments:

  1. lol.. too bad for the french =P

    ReplyDelete
  2. I guess France will miss Nasri , stupid idea to leave him out from France. Gourcuff is super btw, hope they step up and provide us better matches in Grp A

    ReplyDelete
  3. @dam, I definitely agreed with u. Nasri is better than Toulalan as midfielder...more creative.

    ReplyDelete

Dear Frens...Leave your comment here...Really Appreciate it!

MEE BANDUNG BATU PAHAT KUAH KACANG

REMPAH SEGERA MEE BANDUNG

Bloggers Mengomel!!

QIBLAH DAN SHOLAT TIME ZONE