Nuffnangs

Thursday, August 18, 2011

Virus Serang Facebook

Assalamualaikum semua...

semalam fb aku kena serang dengan satu virus dipanggil koobface...correct me if i'm wrong...mmg menakutkan sbb dalam fb ni dah beratus mmber lama yg aku jumpa...kalo hilang mana nak cari contact...pergh...mmg horror.

Bila dah x ble buka semalam, aku fikir mmg dah x boleh diselamatkan lg fb aku...tp nasib baik pihak admin ada backup utk semua data ttg aku dan friends...

So, apa yg mereka buat adalah meminta kita utk verify account samada melalui mobile data atau friends...maksud aku kena identify friends kita, yg ni utk mengelakkan penipuan...diaorg ada bagi tak silap dalam 10 kawan2 yg ditag, mcm  soalan objektif, kalo kita kenal senanglah...nasib baik semua soalan dpt aku jawab...boleh skip soalan sebanyak 2 kali, tp kalo lbh maknanya gagallah...selamat, masih boleh berfb lg aku dgn account lama. Kalo tak mmg jenuh le nak buat baru dan cari contact yg hilang...

Semua ni dipercayai angkara kita membuka link video yg diberikan...bila kita cuba buka jer, virus tu dgn secara automatik attack fb kita...so korang kena berhati-hati la selepas ini. Harap ini sebagai satu amaran dan peringatan kepada semua rakan-rakan blogger dan fb...sampai berjumpa lagi... 

2 comments:

  1. Isu virus FB nih sudah lama membelenggu pengguna FB. Nasiblah, saya belum pernah kena lagi.

    ReplyDelete
  2. Ronaldmohoni, skrg mcm2 cara kan mrk nak masukkan virus...so mmg kena take precaution...anyway thanx

    ReplyDelete

Dear Frens...Leave your comment here...Really Appreciate it!

MEE BANDUNG BATU PAHAT KUAH KACANG

REMPAH SEGERA MEE BANDUNG

Bloggers Mengomel!!

QIBLAH DAN SHOLAT TIME ZONE