Nuffnangs

Thursday, June 10, 2010

Salam Petang Jumaat....

Salam semua... jumpa lagi kita kan....alhamdullillah. Masih lg bersamamu...eh itu rancangan kat TV3. X pelah saja jer gurau2 waktu mcm ni...rasa mcm ceria je sbb baru lps makan dan solat Jumaat. Anyway, korang dah makan ker...kalo belum pglah makan dulu. Kang nnti sakit perut kan susah....trpaksa kuarkan duit lg utk beli ubat...kata nak cutcosts....hehehe Khutbah Jumaat kali i aku dah dgr last week...pasal kehidupan semasa dikumpulkan dipadang mahsyar...pergh cukup2 menginsafkan aku...mana tidaknya dalam lautan manusia yg berkumpul tu ada juga yg ditenggelami oleh air peluh sendiri...manusia dlm keadaan tidak berpakaian ttp x sempat langsung nak skodeng...knp? Sbb semuanya sibuk memandang ke langit dan dalam keadaan ketakutan...lepas tu dipanggil sorang2 mengadap Allah sw untuk diadili. X semua org akan ditenggelami peluh...ada yg tidak...ada yg peluh sampai ke tumit...ada yg sampai lutut...ada yg sampai dada dan ada yg sampai ke mulut. Jijik kan...tapi masa tu mmg x rasa jijik dah...dek kerana takut akan pembalasan Allah sw. Korang tau x berapa anggaran masa berkumpul kat mahsyar ni? Lbh kurang 40 thn lamanya...sbb begitu ramainya manusia sejak dr zaman Nabi Adam as lg...korang cubalah congak sendiri...kalo rajin ler. Anyway...keinsafan dan terbukanya hati untuk bertaubat perlulah dengan penuh keikhlasan...bukan secara terpaksa...walaupun mmg kadang2 berat utk kita melakukannya...insyaAllah ...Allah adalah Maha Pengampun dan Maha Mengasihani...semoga kita dirahmati dan dilindungi Allah sw hendaknya....amin Jumpa lagi......

2 comments:

Dear Frens...Leave your comment here...Really Appreciate it!

MEE BANDUNG BATU PAHAT KUAH KACANG

REMPAH SEGERA MEE BANDUNG

Bloggers Mengomel!!

QIBLAH DAN SHOLAT TIME ZONE